Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, 25. Turizm Haftası “Doğanın Zenginliğini Keşfet” teması ile gerçekleştirildi.

Kitap yazarı, fotoğrafçı ve araştırmacı Sami Tamson tarafından çiçek temalı sergi ile başlayan 25. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tamson tarafından “Kuzey Kıbrıs’taki Endemik Bitkiler” ve Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Buğçe Cesur tarafından “Kıbrıs’ta Yetişen Yenilebilir Otlar ve Yabani Mantar Türlerinin Kıbrıs Mutfaklarında Kullanımı” konulu seminerler düzenlendi.

Öte yandan 25. Turizm Haftası kapsamında “Silver Plajında Doğa ve Kuş Gözlemi” ile Güçver Su Sporları katkılarıyla ‘Silver Plajı’nda Su Sporları” etkinlikleri gerçekleştirildi. Ayrıca Turizm Fakültesi’nde 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde başarılı olan öğrencilere düzenlenen tören ile yüksek şeref ve şeref sertifikaları takdim edildi.

Etkinlikler kapsamında Turizm Fakültesi bahçesinde Gazimağusa Belediyesi ve Othello Inner Wheel iş birliğinde çiçek festivali düzenlendi. Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği programı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından başlayan festival açılışında konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mine Haktanır herkese hoş geldiniz diyerek konuşmasına başladı.

25. Turizm Haftası’nın teması hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Haktanır, Turizm Haftası etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Haktanır, açılışı gerçekleştirilecek olan Organik Bahçe hakkında da bilgiler vererek, gastronomi eğitiminde kullanılan birçok baharatın bahçede yer aldığını ve bahçeden mutfağa mantığını benimsediklerini vurguladı. Doç. Dr. Haktanır, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.   

“DAÜ, KKTC’nin Güven ve Kalite Teminatıdır”

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay konuşmasında Gazimağusa’nın ülkenin ikinci büyük şehri olduğunu belirterek, bu şehirde ülkenin en önemli kurumlarının başında DAÜ’nün yer aldığını belirtti.

DAÜ’nün sadece Gazimağusa’nın değil ülkenin üniversitesi olduğunu aktaran Dr. Uluçay, DAÜ’nün ülkenin yüksek eğitim sektöründeki güven ve kalitenin temsilcisi olduğunu ve DAÜ ile ülke olarak gurur duyduklarını belirtti.

Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ arasında devam eden iş birliği protokolü olduğunun altını çizen Dr. Uluçay, protokolün verimli bir şekilde yürütüldüğünü ve iş birliklerinin artarak devam edeceğini aktardı.

DAÜ adına konuşma gerçekleştiren DAÜ Rektör Vekili, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe DAÜ Turizm Fakültesi’nde yıllardır Turizm Haftası etkinliklerinin başarıyla düzenlendiğini belirterek, bu seneki temanın Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile birebir uyuştuğunu vurguladı.

Prof. Dr. Karatepe, söz konusu tema üzerine yoğunlaşmanın kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğine değinerek, DAÜ’nün KKTC’nin kalite ve güven teminatı olduğunu ve Turizm Fakültesi’nin dünya genelinde tanınmış bir fakülte olduğunu aktardı.

DAÜ Turizm Fakültesi öğretim elemanlarının belirlenen konu üzerine yıllardır çalışmakta olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karatepe, temanın bilimsel faaliyetlere yansıyan bir konu olduğunun altını çizdi. Etkinliğin başarılı bir şekilde düzenlenmesinin DAÜ’nün 45 yıllık kültürünün sonucu olduğunu aktaran Prof. Dr. Karatepe, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Karatepe tarafından katkı ve desteklerinden dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Uluçay’a DAÜ’ye özgü hediye takdim edildi.

Program, “Organik Bahçe Açılışı” ile devam etti. Festival kapsamında Çiçek Temalı Sergi, Çiçek Stantları, Kültürel Stantlar ve Çeşitli Ürün Stantlarında satışlar gerçekleşti. Söz konusu festivalde Dj performansının yanı sıra çeşitli dans gösterileri, voleybol turnuvaları ve rekreasyon oyunları da düzenlenerek festivale katılanlar keyifli saatle yaşadılar. Söz konusu festival süresince stantlardan toplanan gelir Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve SOS Çocuk Köyü Derneği’ne bağışlandı.

Teknik Geziler Gerçekleştirildi

DAÜ Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Lefke-Gemikonağı-Yeşilırmak bölgesine Konaklamalı Teknik Geziler de düzenlendi. Gazimağusa Belediyesi, Lefke Belediyesi ve Cittaslow katkıları ile gerçekleştirilen gezilerde Tarihi Lefke ve Osmanlı Konakları-Çilek tarlaları, Muz ve Portakal Bahçeleri; Kırsal; Kalkınma Kadın Kooperatifi 4K; Kuru Meyve Üretim Tesisi; Angolem Üzüm Bağlar, Bağlıköy; Yeşilırmak Çilek Bahçeleri; Mariam Herbs Organik Yağlar/Sabunlar ve Bitkisel Üretim Merkezleri ziyaret edildi.  

Editör: Yasemin Canbaz